Byggeriet

Huset er af ekstrem høj sværhedsgrad rent udførelsesmæssigt. Det har været en enorm udfordring at finde materiale som kunne bruges til at lave de mange buer og finesser i forskellig radius. Mange gange er ideer blevet afprøvet, for så at beslutte en helt anden løsning. Men fælles for alle beslutninger vedr. dette byggeri er at der IKKE er sprunget over hvor gærdet er lavest.

Konstruktionen er udført i jern skellet i valset galvaniseret stål. Som ses på nedenstående billeder. Der er derefter monteret fødder ind i det valsede stål på ydersiden for at låse konstruktionen. Derfor har det været muligt at få den store indvendige bue, som IKKE er direkte understøttet. Trykket fra taget går derimod ud mod buen, og ned i ydervæggen hvor der er placeret 2 kraftige stålben som støtter konstruktionen. Jern konstruktionen i huset er så avanceret at kun 1 virksomhed bød sig ind på opgaven, selvom 5 blev kontaktet.

Udover galvaniseret stål er der brugt træ i massevis til at opføre vægge. Alle buede vægge er der lavet top og bundremme, som er skåret ud med stiksav i de givne radiusser. Der er nedslidt adskillige stiksave + klinger til denne opgave, da næsten alt runder og er meget specielt. Indvendige vægge er i Fermacell, udvendige vægge i STO Ventec plader. Der hvor radius er under ca. 3 meter er der brugt STO Ventec plader, både inde og ude, da disse kan bøjes nærmest uendeligt. Der er glasfibervæv på begge sider af pladen så den ikke knækker.

Da gulvet i huset blev støbt, blev der slået buer i gulvet ud fra centrum (master bedroom) der er efterfølgende lagt små marmorfliser 10x10 cm. Som er lagt efter bugerne. Det betyder at jo nærmere man kommer master bedroom, desto mere lægger fliserne i buge. Dette giver en helt fantastisk effekt i huset.

Køkken er udført med alle tænkelige faciliteter. Og på alle borde er der pålagt granit. Den store køkken ø i midten som også her en lille bar i det ene hjørne, har en gigantisk granitplade pålagt. Granitpladen vejer 480KG + at den er skåret konisk og radius er lavet i henhold til husets centrum.

Pool er en overløbspool hvor vandet konstant løber over og der er en rislende lyd i poolområdet hele tiden. Poolen er lavet i smuk krystalblå glasmosaik. Poolen er på hele 30m3. Poolen er vandtætnet udefra, med en speciel vandtæt dug af ler, da området i Blåvand er plaget af store problemer med indtrængende grundvand. Poolen er støbt i aggressivt beton + hjørner er forstærket med glasfiber. Der er vådrumssystem for at overholde BR10, dette må dog anses for at være overflødigt. Derefter er der lagt glasmosaik på som er klæbet op med Epoxy fuge og efterfuget med selvsamme Epoxyfuge. Så der er gået med livrem og seler med hensyn til vandtætheden både udefra og indefra.

Dampbad er ligeledes udført i ren glasmosaik med sædevarme, bruser, lys i sæder, stjernehimmel, musik og aromaduft system. Sæderne i dampkabiner er koniske og buede så de passer med husets centrum. Det giver en flot effekt i glasmosaikken i damdadet fordi de er buede. Såderne er lavet i en kreativ blanding af gasbeton og 200mm kloakrør. Der er centralvarme sædevarme i sæderne og ryglænet, for at de skal være varme at sidde på. Det er en vigtig detalje da et dampbad med kolde sæder er ubrugelig. Fugerne i glasmosaiken er selvlysende Epoxyfuge. Og det hele er oplyst med 12 spots i sæderne + 250 stk. stjerner i loftet der funkler.

Spaplatformen er vel prikken over iet i huset. Bagvæggen som platformen hænger på er en 350 fundaments blok mur med i støbt aggressivt beton. Der er armeret på kryds og tværs med 14mm kamstål. Der er lavet en jernkonstruktion som er efterfølgende galvaniseret. Jernkonstruktionen er herefter boltet på væggen med 24 gennemgående 16mm bolte. I taget over hele poolområdet er der lagt 2 kraftige jernbjælker. På ende af spa platformen er der svejset 2 stk. massive stål rør ø25mm på, som så er svejset på de 2 store jernbjælker i taget. Hver stang vil kunne klare et træk på ca. 15 ton. De 2 stålrør er næsten ikke til at få øje på fordi der er gelænder rundt omkring dem. Med de 2 stænger er afgørende for at spaplatformen bliver hvor den er. Jernkonstruktionen har ingen forbindelse til det øvrige tag, så evt. snetryk vil ikke påvirke spaplatformens placering.

Loftet er en rigtig showstopper i dette projekt. Loftet er lavet af 19mm forskallingsbrædder. Halvdelen af brædderne er flækket i 5 stykker således at de er ca. 19x19mm Den anden halvdel er flækket i 3 stykker så der er ca. 30x19mm. De store stykker er herefter strøget med hvid profillud. De små stykker er bejdset i sort bejdse. Så er de slået op efter hinanden for dækt. Dvs. først en hvid række så en sort række. Der er brugt ca. 15km lister inkl. Spil for at lave dette loft. Det er husets absolut mest krævende opgave uden sammenligning. Derudover er der boret og forsænket 350 LED spot ind i loftet.

Genvex anlæg er helt uvurderligt i dette hus. Der er monteret 2 anlæg i huset. Det store anlæg sørger for at affugte poolomræde køkken og fittness området. Der er på begge sider at poolområdet (køkken & Fittness) lavet et overtryk, ved at placere en indblæsningsventil mere i rummet end udblæsningsventil. Det gør at varme, fugt og klordamp fra pool og Spa forbliver i wellness området. Der er derfor absolut ingen klorduft i dette hus, andre steder en hvor der skal være det. Det andet lidt mindre anlæg servicerer soverummene.

Elektronik er baseret på de nyeste muligheder. Der er multirums musiksystem fra Amerikanske Russound. Det er et kanals system som er tilgængeligt i Køkken/Stue, Wellness, Fitness, Master Bedroom, Sauna, Dampbad og udendørs på terrassen. Systemet er baseret på LAN kabler, og alm højtalerkabel. Alle tilgængelige rum har Russound touch paneler. Af kilder der kan høres er der FM Radio, PC, IPhone Apple AirPlay, Bluetooth, Netradio og Spotify via pc og Smart TV. Det giver mulighed for stort set alt musik i alle de tilgængelige rum. Og med bluetooth og Apple AirPlay kan man stort set koble samtlige eksterne enheder på systemet.

Alle rum har Samsung SmartTV som er tilkoblet internettet. Der er 24 timers nonstop underholdning fra bla. Netflix og Spotify, så der er rig mulighed for at krydre dagen med underholdning fra husets 8 Smart TV og indbygget.

For kontakt vedr. booking gå til Sol og strand.
For kontakt vedr. byggeriet kan du skrive til kenneth på kenneth@scannet.dkLevenrandører til projektet

Ide og tegnearbejdet er udført af DNA Arkitekter i Varde. DNA har desuden været uvurderlig i rådgivning og ideer når dette var påkrævet.

Facadeisolering og Facadepuds er udført af Jysk Facade A/S Flot facade der ser ny ud hver dag. Lækker vandafvisende overflade.

Stålkonstruktion, spindeltrappe, hemse stiger er udført af BH Montage i Vejen.

Elektronik Russound Multi Musiksystem samt Smart TV er monteret af KK Partner fra Brørup.

Vinduer og termoglas er leveret af Wellvex A/S vinduer og døre.

Tagkonstruktion er lavet af Dansk Tagteknik A/S

Indvendig glasvægge er leveret af Triplan Glas og Facade

Alle rå materielser er leveret af Davidsen Tømmerhandel A/S . Davidsen afdelingen i Odense har desuden stået for kontakt til andre underlevenrandører.

Granit og bordplader er leveret af E-byggeri som har lavet skabeloner og udført de i alt 35 granitplader som er er i huset.

Genvex anlæg er leveret og monteret af Sundthus som også har rådgivet vedr. trækning af rør i den avancerede tagkonstruktion.

VVS og varmepumper er installeret af Hansen og Dahl fra Vejen.

Gravearbejde, kloak og landskab er etableret af Jessen Entreprenørforretning i Blåvand. (Første gang han har gravet en rund sokkel)